İTALYAN ŞEF’TEN İTALYAN YEMEKLERİ DERSİ
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu çalışması Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki yemek atölyelerinde gerçekleştirildi.
İtalyan Şef Manule Magurno’nun, İtalyan mutfağına ait damak lezzetlerinin paylaştığı workshop çalışmasında, Balıkesir İl Milli Eğitim bünyesinde görev yapan yiyecek içecek öğretmenleri de uygulamalı olarak katıldı.3 günlük programda İtalyan Şef Magurno, öğretmen ve öğrencilere; İtalya’nın Campania Bölgesine ait ev pizzası, İtalyan pişisi, zeytinli İtalyan ekmeği, bolonez soslu tagliatelli makarnası, gorgonzolalı peynirli-cevizli ve hindibalı risotto, domates soslu kızartılmış patlıcan yemeği, Sicilya şakşuka, peynirli ve kakaolu İtalyan turtası yapımını uygulamalı olarak gösterdi.
İtalyan Şef Manule Magurno ülkesindeki bir mesleki eğitim merkezinde eğitmen olarak çalıştığını kaydederek özellikle ülkemin mutfağını farklı bir ülkede farklı insanlarla paylaşabilme olanağını bulduğum için çok mutluyum.Tabi ben burada eğitim verirken, buradaki öğretmen arkadaşlarda birçok yiyecek yapımına ait farklı teknikler de öğrenebilme şansı yakaladım. Aslında tüm Akdeniz ülkelerinin mutfaklarında yapılan yemeklerin pek çoğu ortak malzemeler olduğunu dile getirdi.
Çalışmaya okulumuzdan katılan Yiyecek-İçecek Hizmetleri öğretmenimiz Hatice YILMAZ 3 günlük eğitim kapsamında İtalyan Şef Manule Magurno’dan çok faydalı hizmet içi eğitim aldıklarını söyledi.